luni, 10 iunie 2013

Decorarea camerei de zi. Idei si sfaturi utile


Pentru a avea o camera de zi (sufragerie/living) cat mai aerisita, primitoare, confortabila si frumos aranjata, trebuie sa tineti cont de cateva sfaturi. 


In primul rand, trebuie sa puneti accent pe un obiect, care trebuie transformat in vedeta camerei. In jurul acestuia trebuie sa va concentrati toata decorarea. Acest obiect poate fi masuta de cafea, semineul sau o pictura. Odata ales obiectul, trebuie scos in evidenta prin culoare.In al doilea rand, trebuie sa aranjati incaperea pentru a fi cat mai spatiosa, primitoare si aerisita. Nu incercati sa o aglomerati cu mobila, foarte multe flori si decoratii cat cuprinde. Pentru a arata camera cat mai spatioasa, amplaseaza oglinda pe un perete, renunta la masa de 6-12 persoane si opteaza pentru una de servit cafea sau ceai ( este foarte utila, au loc pe ea 1-2 farfuri cu fursecuri, prajiturele sau gustari reci). Optional, iti poti achizitiona o masa care se strange, iar scaunele se introduc in interior. Aceasta stransa poate fi folosita drep comoda.

Nu iti acoperii parchetul folosind un covor mare, opteaza pentru unul mai mic si in completare poti veni cu 1-2 carpete. 

Daca iubesti florile si nu te poti desparti de ele, alege 1-2 floari care iti plac foarte mult, dar sa fie un pic mai mari pentru a aduce un plus camerei. Ele trebuiesc mutate intr-u ghiveci cat mai vesel, frumos colorat  sau pictat.  

Pentru a crea un interior cu stil, nu trebuie sa-ti lipseasca vazele cu flori, deoarece confera un aspect unic camerei. Puteti decora camera cu vaze confectionate din alama, lemn,  sticla, ceramica, iar marimea si materialul acesteia il puteti alege in functie de preferintele dumneavoastra. O alegere buna poate fi cumpararea unei vaze antice, de dimeniuni mai mari, care sunt elemente de decor si fara a fi umplute cu flori sau aranjamente florare  uscate.
In continuare, doresc sa va prezint obiectele care nu trebuie sa lipseasca dintr-o camera de zi si care pot conferi un plus de eleganta, stil sau confort: perini in culori puternice, masa de cafea, ghivecele cu flori, vazele, bolurile pentru lumanari si petale, o lampa, un tablou, un ceas de perete antic sau foarte modern, mobilierul foarte simplu (din care sa nu lipseasca o vitrina si un raft de carti), televiziorul si draperii de culoare inchisa, in cazul in care ati ales o culoare deschisa pentru pereti.

   
           
  


   

Niciun comentariu :