vineri, 17 mai 2013

Sfaturi despre pantofi

Dupa cum am promis, am revenit cu sfaturi despre intretinerea si reconditionarea pantofilor.

Pantofii se pot uza daca conduceti, tocul se poate decolora sau juli. Ce puteti face, in cazul in care tocul pantofului nu este imbracat in material textil sau piele, si acesta sa decolorat ? Pai, daca tocul are dungi negre sau maro, il puteti da cu creion dermatografic si peste puteti aplica un lac incolor (de exemplu oja aceia care o folositi pentru intarirea unghiilor). 
Atunci cand tocul este imbracat in lac, il puteti vopsi cu oja mata (cea care nu are sidef deloc). Acest lucru il puteti face si in cazul in care o pereche de pantofi din lac sau julit in varf.
O alta problema foarte des intalnita la doamenle si domnisoare care merg zi de zi pe tocuri, este stricarea flecului. Acesta se roade si poate sa cada. De ce se toceste asa repede flecul? Unu la mana este de proasta calitate, ori este confectionat din tunit care in contact cu trotoarele noastre pline de gropi si denivelari se roade. Ce puteti face in acet caz? Un sfat ar fi sa va puneti un flec din metal, dar nu mai este la moda si veti face galalie pe strada sau la lucru. Un al sfat este sa mergeti la pantofar si sa cereti, sa va puna, un flec din cauciuc (guma). Flecurile din cauciuc sunt mult mai flexibile si rezistente in timp.

Si asta a fost tot pentru azi. In continuare am adaugat cateva imagini cu pantofi reconditionati de mine. Sper sa va placa!!!

Niciun comentariu :