luni, 22 aprilie 2013

Ai pantofi mai vechi care s-au uzat sau de care te-ai plictisit? Nu-i arunca! Incearca sa-i reconditionezi.

Parerea mea este ca majoritatea femeilor vor sa fie mereu in tendinte si de aceea in fiecare an cauta sa-si achizitioneze tot ce se poarta. Insa ce faci atunci cand nu iti gasesti marimea ta, cand nu ai banii necesari pentru a-ti cumpara pantofii visurilor tale sau atunci cand in pantofar nu mai este loc. Foarte simplu... scoate-ti toti pantofi din dulap sau de unde ii ti si vezi care mai pot fi purtati. De exemplu sa nu fie tocul rup, sau nu stiu ceva mai grav, talpa sfaramata si bineinteles daca consideri ca in garderopa ta, ai toate culorile de care ai nevoie pentru sezonul de primavara-vara. In rest e foarte simplu... ii poti reconditiona!
In fiecare an se poarta anumite imprimeuri, teme, margele sau pietre. Anul acesta e foarte simplu, sunt in trend tintele, pietrele si margele. Trebuie doar sa urmariti tendintele si sa va informati despre culorile care sunt la mare cautare in materie de accesorii si fashion sezonul asta.
In continuare doresc sa va dau cateva sfaturi despre cum puteti sa va inoiti garderopa, cu o pereche de pantofi vechi, dar improspatati si la moda.
O problema foarte mare, pe care recunosc ca o am si eu este julirea pantofilor in varf. De vina nu sunt numai trotoarele proaste de la noi ... si noi gresim pentru ca ne grabim si nu suntem atenti. Ce puteti face?!... daca pantofii sunt confectionati din piele/sintetic si au culoarea alba ii puteti da cu un corector (gen acela pe care il folosim la liceu/facultate) si dupa sa aplicati o crema alba; daca ii aveti  din piele pe culorile maro sau negru trebuie sa aplicati neaparat crema de culoarea respectiva. 
O alta problema de care v-ati lovit poate macar o data in viata, este cea a pantofilor care au fondite lipite, flori sau pietre si acestea sau dezlipit cu timpul. Cautati la mercerie, librarie sau la magazinele speciale pentru handmade (lucru manual) piatra care va lipseste, aia daca o mai gasiti sau daca nu le dati pe toate jos si lipiti ceva nou. De ce nu... poate cateva tinte. Va puteti realiza poate o floare din margele sau o fondita din panglica de saten. Aaa, inca ceva la mercerie gasiti si diverse fondite sau flori gata facute, pe care le puteti achizitiona si munca devine tot mai simpla. O mercerie bine aprovizionata in Timisoara este Materna, din centru.
Inca o neplacere, cea mai intalnita la femeile care conduc este julirea tocului. Ce se poate face in acest caz ? Pai daca tocul este imbracat puteti sa va lipiti tinte, margele foarte finute sau pietricele gen swarovski, insa inainte de asta trebuie sa luati  o penseta si sa trageti de materialul desprins, sa puneti dedesubt putin lipici si sa lipiti la loc materialul. Dupa ce a-ti realizat acest pas, nu va ramane decat sa dati un aspect frumos tocului prin accesorizarea acestuia cu diferite pietre sau cu ce doriti dumneavoastra.
De tot ce aveti nevoie este de un pic de inspiratie, lipici sau daca aveti pistol cu silicon, o foarfeca si o penseta.
Asta a fost tot pentru azi, o sa revin curand cu un nou articol despre acest subiect. Am adaugat si cateva poze cu idei despre cum sa va accesorizati pantofii. Pana atunci va doresc mult succes si spor la idei.









Niciun comentariu :